Bedrijven in de Benelux verwaarlozen hun plannen voor herstel na een ramp (disaster recovery). Dat stelt softwareleverancier Veritas.
60 procent van alle bedrijven wereldwijd zorgt elke maand voor een update van de patches. In de Benelux ligt dit percentage op 68 procent. Opvallend is dat slechts 14 procent ook hun disaster recovery-plannen met dezelfde regelmaat aanpast. Dat blijkt uit het jaarlijkse wereldwijde onderzoek van Veritas Software naar de Disaster Recovery-plannen van middelgrote en grote organisaties (met meer dan vijfhonderd werknemers).
Meer dan een derde van de onderzochte Europese bedrijven herziet zijn disaster recovery-plannen één keer per jaar, terwijl 31 procent die plannen minder of zelfs helemaal niet herziet. Veel bedrijven stellen hierdoor hun bedrijfskritieke gegevens onbewust bloot aan het gevaar van downtime, aangezien hun disaster recovery-plannen achterlopen op de evoluties binnen hun it-omgeving, zo stelt Veritas.
Uit het onderzoek dat Veritas liet uitvoeren door Dynamic Markets blijkt dat 'change control' bij een toenemend aantal bedrijven in de Emea-regio hoog op de agenda staat. Bedrijven in de Benelux (58 procent) zijn, na Zwitserland (64 procent) en China (71 procent), het meest bezorgd over de gevolgen van it-veranderingen, zoals updates of patches. Voor 40 procent van de onderzochte bedrijven wereldwijd zijn dergelijke veranderingen in de it-omgeving aanleiding om een disaster recovery-plan te ontwikkelen.
39 procent van alle ondervraagde bedrijven beschouwt een natuurramp als een reden voor het ontwikkelen van een disaster recovery-plan. Voor bijna de helft van de onderzochte bedrijven (49 prpcent) is echter de angst voor virusaanvallen de hoofdreden om zo'n plan te ontwikkelen. Bedrijven in de Benelux zijn beduidend minder bang hiervoor; slechts 19 procent stelde uit angst voor virusaanvallen een disaster recovery-plan op.