Consumenten kunnen het beste XP Starter Edition negeren, totdat het systeem beter is uitgerust voor de wat meer ervaren pc-gebruiker.
Onderzoeksbureau Gartner heeft het systeem tegen het licht gehouden en concludeert dat veel gebruikers teleurgesteld zullen zijn omdat XP Starter Edition (XPSE) minder mogelijkheden heeft dan ze zijn gewend. Gartner noteert een aantal tekortkomingen. Zo kan XPSE slechts drie programma’s tegelijkertijd draaien en is er voor alle gebruikers van de pc maar één desktop beschikbaar.
Ondanks het feit dat XPSE met Service Pack 2 op de markt komt, vindt Gartner de veiligheid van het systeem niet goed. Het onderzoeksbureau is van mening dat Microsoft faalt in het bieden van updates die wat omvang betreft, geschikt zijn voor langzame internetverbindingen. “Consumenten kunnen XPSE het beste links laten liggen, totdat het beter is uitgerust om mee te groeien met de gebruiker”, aldus een analist van Gartner.
Microsoft richt zich met de uitgeklede en goedkopere versie van Windows XP op nieuw ontstane markten in onder andere Thailand, Maleisië en Indonesië. Bij een succesvol verloop, volgen andere landen.
Mijns inziens is het de bedoeling om de toename van Linux in Brazilie te dwarsbomen. Hier in Brazilie is Linux enorm in de lift en MS probeert dat enigsinds te pareren met een blijkbaar wel heel kale versie op nieuwe PC’s. De thuisgebruikers maken hier gewoon gebruik van een overal verkrijgbare ilegale kopie van XP. Dus ik zie weining heil in die afgeslankte light versie. Een laatste poging om deze markten te domineren.
Wat is er toch met die lui die steeds maar weer met Linux op de proppen komen als er over Microsoft gesproken wordt?
Geloven die nu echt dat de mensen, voor wie de uitgeklede XP Starts Edition bedoeld (!!!!!) is, met Linux overweg kunnen?
Om echt goed met Linux overweg te kunnen heb je volgens mij toch wel de nodig kennis nodig en de “gewone” gebruiker is al blij als ie met Windows redelijk overweg kan.
Als je die mensen aan Linux wil hebben ben ik bang dat er binnen de kortste keren een hele hoop gebruikers gewoon de pc links laten liggen.
Ik denk dat men onderhand maar eens moet gaan accepteren dat Windows een héél groot deel van de markt in zijn zak heeft.
En ik denk dat men ook eens moet gaan accepteren dat ook Linux niet helemaal safe is….
Het is m.i. een algemeen gegeven dat MS de markt domineert en dat zal geen zinnig mens ontkennen. De toegepaste marktstrategie is niet in ieders ogen even zuiver en daar wordt terecht kritiek op gegeven en volop processen over gevoerd.
De veiligheid van Linux is helaas vele malen beter (niet te vergelijken) met MS producten die het karakter van gatenkaas vertonen. Het is m.i. geen goede zaak als mensen blind en doof achter een monopolist aanlopen ondanks alle grote verdiensten die MS heeft met het wereldwijd verbreiden van ICT. Mijn respect daarvoor overigens. Het heeft zeker een enorme waarde gehad maar zoals met alle kartels hebben ze uiteindelijk een remmende werking op nieuwe ontwikkelingen ook m.b.t. veiligheid. Vandaar mijn bezorgdheid als er een marktstrategie bedacht wordt voor de ontwikkelende landen zoals Brazilie in de vorm van een kale XP versie.