Professioneel golf anno 2004: alles rond de slagen en de scores is draadloos en vergeven van de ict. Dat wil zeggen: tot aan de scoreborden. Dat gaat nog heel traditioneel.
|
De medewerkers van dit bedrijf die het systeem draaiend houden, zijn de buitenbeentjes van de it: ze zijn ‘casual’ gekleed en houden zich niet aan kantooruren. Ook zijn ze anders gehuisvest dan de meeste hunner collega’s: ergens in een container in de vrije natuur. Daar zijn ze vergezeld van laptops, pc’s en drie servers (waarvan een voor back-up). Die verwerken informatie die ze draadloos krijgen aangereikt via handhelds, waarmee vrijwilligers op de holes de scores bijhouden. De scoregegevens worden na verwerking gezonden naar tv-netwerken, radio, en internet.
In Troon (Schotland) volgden veel toeschouwers via een groot elektronisch scorebord op hole 18 de spannende finale van de befaamde British Open. En op de andere holes stonden natuurlijk ook elektronische scorebordjes? Helaas, daar moesten de toeschouwers het doen met ouderwetse scorebordjes die door vrijwilligers werden bediend. Afhankelijk van hun humeur en de vulling van hun blaas kon dat even duren.
Golf op de ‘Royal Troon’ in Groot-Brittannië mag dan wel koninklijk zijn; tradities zijn er heilig. De Dutch Open op de Hilversumsche sluit zich daar naadloos bij aan; ze schrijven hun naam niet voor niks nog met sch.< BR>