Open View zorgde al voor het beheer van de infrastructuur, van toepassingen en van it-diensten, maar voortaal wil HP het ook inzetten voor bedrijfs- of 'business management' processen.
'Business service management' wordt door HP zelf als “next big wave” bestempeld. Deze software moet de bedrijfsprocessen van een organisatie analyseren vanuit het standpunt van de gebruiker, de processtromen visualiseren, en de impact van deze processen op de it-infrastructuur onderzoeken. “De meeste bedrijven kunnen 5 à 10 bedrijfskritieke processen identificeren, die de kern van de activiteiten van deze onderneming uitmaken”, verklaart Klaus Muehlbradt, HPs Open View marketing manager voor Emea. Klassiek voorbeeld is het proces van bestelling, facturatie en de toeleveringsketens.
Met zijn 'business service management' module richt HP zich vooral tot de telecom-, banken en verzekeringen-, distributie- en de automobiel-sector. Daarnaast hoopt men ook op e-government. In de praktijk begint HP met een consultancy-ronde waarbij een bepaald proces wordt geanalyseerd, waarna het vereenvoudigd in model wordt gebracht voor men nagaat welke impact het heeft op de it-infrastructuur. Het grootste probleem is dat ondernemingen tegenwoordig nog te vaak verticaal georganiseerd zijn per bedrijfsactiviteit, wat een horizontale kijk op de processen vaak bemoeilijkt.
HP heeft ook nieuwe producten rond Open View aangekondigd, zoals de HP Openview Route Analytics Management System 2.5, een 'appliance' die fungeert als passieve router en het beheer van ip-netwerken mogelijk maakt.
Vraag:
Wordt hierbij gebruik gemaakt van BPEL4WS?
Voorzover ik
“HP OpenView Business Process Insight” ken nee. En met reden.
Wat u onder vermoedelijk onder proces management verstaat is automatisering van businessprocessen met een tool. En dan is BPEL zeer relevant; je ziet het o.a. in de appservers van Microsoft (BizTalk), IBM, BEA en Oracle.
Wat HP in de beheermarkt wil is een equivalent: het ANALYSEREN van hoe zo’n proces loopt en met name welke invloed een storing heeft. Dan praat je over hierarchie-info en over formaten als WSDM (voor het web service-deel) en SDM. En, zeer optioneel, voor een stukje interne automatisering van het tool zelf met zaken als workflow en BPEL. HP doet dat niet (voor dit deel), concurrent CA toevallig wel.