De verkoop van CIS, de it-afdeling van het ABP, is stopgezet. De onderhandelingen met Cgey zijn afgebroken, nu het nog steeds onduidelijk is welke werkzaamheden de divisie kan blijven uitvoeren.
Volgens een woordvoerder van het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds staan de onderhandelingen, gevoerd sinds medio vorig jaar, met Cap Gemini Ernst & Young (Cgey) op een laag pitje, omdat het niet helder is welke activiteiten CIS kan blijven uitvoeren. Als oorzaak wijst hij op de onduidelijke werkverdeling tussen het ABP en de staatsuitvoeringsinstantie UWV. Sinds 2002 hoort Uszo, de uitvoeringsinstantie van werknemersverzekeringen voor overheidspersoneel, niet meer bij het ABP, maar bij het UWV. Het maakt nog wel gebruik van de it-diensten van CIS. Het UWV wil dit stuk echter aanbesteden. In eerste instantie waren ABP en Cgey ervan uitgegaan dat dit werk, na de overname, door de automatiseerder kon worden voortgezet. In plaats daarvan is het niet duidelijk of CIS dit deel behoudt of kwijtraakt aan een concurrent. Bovendien, zo stelt de zegsman, is de kans groot dat een aantal bovenwettelijke regelingen die nu bij het UWV liggen, naar ABP worden overgeheveld. "Daar zit ook flink wat it aan vast."
De zegsman ontkent dat de gesprekken zijn afgekapt, omdat ABP en Cgey het niet eens konden worden over een overnamesom. Ook het gerucht dat de vervroegde pensioenregeling voor 150 van de 700 CIS-medewerkers is ingetrokken, zegt hem niets. Naar verluidt verwacht de directie van CIS te kunnen profiteren van het uitbesteden van it-werkzaamheden bij andere pensioenfondsen. Krap een jaar geleden wilde zij nog af van het overtollig personeel.< BR>