De Microsoft Research Group werkt aan een project om het ‘gelijktijdig’ versturen van mail aan miljoenen adressen onaantrekkelijk te maken. Volgens de ideeën moet de afzender voor versturen ‘betalen’ in tijd en geheugenruimte.
Het project Penny Back is ontwikkeld door Microsoft Research Group. Hierbij wordt uitgegaan van het principe dat degene die mail verstuurt, daarvoor betaalt. Niet direct in geld, maar in tijd en computergeheugen, meldt nieuwssite Webwereld.
Als de verzender de ontvanger niet kent, wordt voor elk mailtje 10 tot 20 seconden computergeheugen opgeëist. Hierdoor wordt het voor spammers onaantrekkelijker gemaakt miljoenen berichten uit te sturen. "Als we uitgaan dat een dag 80.000 seconden telt en de prijs van een spambericht 10 seconde is, kunnen er dagelijks ongeveer achtduizend berichten worden verstuurd", aldus Ted Wobber van Microsoft tegenover BBC News. Hierdoor worden spammers gedwongen veel te investeren in hardware als zij reclamemailtjes wilen versturen.
Het maakt bij deze methode overigens niet uit of iemand gebruikmaakt van software van Microsoft of niet, aldus Wobber.
De Microsoft Research Group is met diverse partijen in overleg om dit systeem om te zetten in een succesvol antispam-product. Mogelijk wordt het in Outlook opgenomen, of in e-mailservers of webbrowsers. De eerste reacties zijn niet negatief. "Het probleem bij spam is dat het versturen ervan bijna niets kost, dus dit idee klinkt wel goed", zegtt Paul Wood van beveiligingsbedrijf Message Labs. "Het zal niet alle spam stoppen, maar het is wel een van de manieren waardoor het onaantrekkelijker wordt."
Wat een onzin.
Net alsof het versturen van de bulk email plaats vindt via reguliere software en als of er geen mensen bij betrokken zijn die weten hoe het de techniek in elkaar steekt. Maw deze mensen vinden – wat microsoft ook verzint – altijd wel een weg er omheen.
Laat microsoft iets doen aan de beveiliging van de systemen, waardoor het virus makers lastig gemaakt wordt om trojaansepaarden en ander digitaal ongedierte te installeren, waardoor spammen nu mogelijk wordt. Maak windows lastig voor virussen en je bent 80% van alle spam kwijt.
Overigens geloof ik niet dat er iets tegen SPAM te verzinnen valt, behalve met harde hand optreden met goede wetgeving.
Wat wel helpt is een een massale poort 25 blokkade van uitgaand verkeer van alle breedband klanten buiten het netwerk van de ISP. Dus men kan alleen mail versturen via de mailserver van de ISP. Die kun je dan spam proof maken en je bent van veel problemen af. Fijn vind ik het niet, maar het kan schijnbaar niet anders.
Alle voorzieningen die ertoe bijdrage dat je niet wordt overladen door bulkmail/spam of wat voor toei dan ook is in ieder geval weer een stap in de goede richting.
Laat degene die je al die rotzooi toe stuurt er maar flink voor betalen, denken ze wel na voordat ze het je toesturen.
Er zijn genoeg goede zoekmachines waar je benodigde informatie kunt verkrijgen, laten ze hier maar bij aanmelden in een vorm van trefwoordenregister.
Ik denk dat de enige echte oplossing in het gebruik van PKI-certificaten zit. Op termijn zal iedereen een PKI-certificaat nodig hebben. Certificatie kan dan o.a. gebeuren op basis van een handtekening dat je niet zult spammen. Wie wel spamt is te traceren. En alle ongecertificeerde mail, of mail van iemand die geen anti-spam handtekening heeft gezet, gaat onmiddelijk de afvalbak in.
En als dan toch iedereen een certificaat heeft, kunnen we nog veel meer goede dingen doen. Bestrijding van virussen en trojans bijvoorbeeld.
inderdaad, natuurlijk gaan ze daaromheen. Hoe kan je nu later software op de markt brengen die exclusuef langzamer is dan het oude
Waarom niet alle email servers laten registreren in een (de-) centrale database ?
Elk mailtje checken of die van een geregistreerde mailserver afkomt en als dat niet zo is de bittenbak in. Zodra een geregistreerde server spam gaat relayen die raporteren zodat die op een op een blacklist komt spam zal snel de wereld uit zijn zonder meteen de boel te peperken, vertragen, duurder te maken etc..
Het blijkt dat de oplossing het uitgespreid implementeren van een PKI infrastruktuur is. De kosten van het zo’n kostbare implementatie kunnen alleen gerechtervaardigd worden wanneer de kosten van spam groot genoeg zijn. De toename in aantallen PCs en de mensen die aan het Internet aangesloten zijn brengt zich hogere kosten van spam mee. Laten we wachten maar tot dat de kosten van spam stuk groter worden. ISPs zullen daar zeker op reageren.