SCO Benelux is klaar voor nieuwe zaken. Volgens Elbert Vlastuin, directeur van het pas een week oude verkoopkantoor, is de media-aandacht voor de beschuldiging van de Amerikaanse moeder dat IBM illegaal Unix-code in de Linux-kernel inbouwde, slechts een kleine belemmering.
Distributeur Dupaco en SCO hebben lat-relatie SCO Benelux heeft de relatie met distributeur Dupaco hersteld. De twee sloten vorige week een nieuwe distributieovereenkomst. Vorige maand stonden ze nog tegenover elkaar voor de rechter. SCO wilde direct van het distribututiecontract af. Dupaco eiste een langere opzegtermijn. Dupaco was zeventien jaar gelden de eerste Nederlandse distributeur van SCO. Deze zomer schortte SCO het contract op, omdat het bedrijf de kleine Europese vestigingen verzelfstandigd, die in Nederland als eerste. De nieuwe overeenkomst bewijst volgens Dupaco-directeur Bart van Rheenen dat de ervaren distributeur te belangrijk is voor SCO. "Ik heb nu een grijns van muur tot muur." |
Dat SCO veel investeert in een vernieuwde Unix-productlijn, verbeteringen die bijvoorbeeld het leveren van webdiensten moeten vereenvoudigen, bewijst volgens hem dat de Amerikaanse Unix-leverancier niet alleen vanwege de aandeelkoersen met juridische claims stunt. "Zelfs als het (de rechtszaak, gh) voor SCO slecht zou uitpakken, blijft er een interessant stuk techniek over. Dat blijft hoe dan ook."
Joint-venture
Formeel is SCO Benelux een joint-venture tussen SCO en Vlastuin. Om klanten een volledig pakket aan diensten te geven, maakte Vlastuin de afgelopen tijd afspraken met onder meer een ex-SCO-medewerker, nu een Unix- en Linux-specialist, en een distributeur annex Unix-consultant. "Ik wil klanten op alle terreinen kunnen bijstaan." Alle medewerkers, consultants en specialisten meegerekend, telt de SCO-verkooporganisatie acht man.
Daarnaast wil Vlastuin de omzet helpen vergroten van ‘de paar honderd wederverkopers. "Genereren zij meer SCO-omzet, dan worden ook wij daar beter van."< BR>