Door onvoldoende kwaliteit van het technisch onderwijs mist Nederland de kans om een toonaangevende kenniseconomie te worden. Over deze en andere stellingen debatteert de top van de Nederlandse ict-sector volgende week met vertegenwoordigers van overheid, politiek en bedrijfsleven.
Donderdag 9 oktober vindt het door Computable in samenwerking met Nederland-ICT georganiseerde Nationaal Ict-debat 2003 plaats. Twintig panelleden gaan onder leiding van Paul Witteman met elkaar in discussie over actuele thema’s op het gebied van kennis en onderwijs, innovatie, economie en werkgelegenheid en overheid en privacy.
De wetenschappers zijn niet ondernemend genoeg. De ondernemers zijn niet nieuwsgierig genoeg. De huidige opzet van het onlangs met veel tamtam geïntroduceerde Innovatieplatform verandert daar niets aan: er zitten te veel ‘denkers’ en te weinig ‘doeners’ in. De panelleden laten hun licht schijnen over onder meer deze discussiepunten.
Kansen gemist
De discussie richt zich vooral op de vraag wat ict ons op die gebieden te bieden heeft en welke kansen tot nu toe wellicht zijn gemist. Wordt de waarde van ict voor het oplossen van economische en maatschappelijke problemen overschat of is er juist sprake van een levensgevaarlijke onderwaardering? Zo ja, waar liggen dan de mogelijkheden en waar loeren de gevaren?
Vanuit het ict-bedrijfsleven nemen onder anderen Michel van der Bel (Microsoft), Henk Broeders (CGEY, tevens voorzitter Nederland-ICT), Bart Fehmers (IBM) en Erik van der Meijden (HP) aan het debat deel. Onder de politici bevinden zich Lousewies van der Laan (D66) en Kees Vendrik (Groen Links). Het Nationaal Ict-debat wordt gehouden op donderdag 9 oktober in de Oude Raadzaal in Den Haag.< BR>
Zie ook: http://www.nationaalictdebat.nl