Gorillapark heeft bescherming tegen zijn schuldeisers aangevraagd. Directeur Jeroen Mol ontkent dat dit het einde van de ict-incubator betekent.
Hij zegt dat dit slechts een herstructurering is en dat alle schuldeisers uiteindelijk wel betaald krijgen. De totale schuld van Gorillapark is nog onbekend. Mol noemt de nu aangevraagde bescherming geen dramatische maatregel en benadrukt dat er geen gevolgen zijn voor de ruim zestig werknemers van het bedrijf.
Gorillapark verdiende vorig jaar ongeveer drie miljoen euro uit de verkoop van belangen in ict-starters, maar zou dit jaar nog geen kopers hebben gevonden. De ict-investeerder is in januari 2000 opgericht, ten tijde van de internethype, en moest een pan-Europese steun zijn voor beginnende ondernemers in de ict-sector.
… en straks wordt het aangekondigd dat 30 van de 60 medewerkers moeten weg. Tegenwoordig werkt het zo, of niet?
We hebben uiteraard allemaal verstand van automatiseren en denken ook alles van zaken te weten, toch vraag ik me af of iemand me even kan influiten: wat houdt ‘bescherming tegen schuldeisers’ in en bij wie kun je zoiets aanvragen? Is dat dan een vrijbrief om je schulden niet af te lossen, kan niemand meer faillisement voor je aanvragen? Of is het gewoon een kwestie van een legertje juristen in de arm nemen die elke aanmaning pareert met allerhande tegenverwijten?
Beste Tim…
//quote
… en straks wordt het aangekondigd dat 30 van de 60 medewerkers moeten weg. Tegenwoordig werkt het zo, of niet?
//quote
Volgens mij gaat het al tientallen jaren zo en is dit niet iets van de “tegenwoordige” tijd. Bij economische tegenwind gaan de zaken nu eenmaal zo. Daarnaast betekent schuldeisersbescherming niet automatisch dat een bedrijf over de kop gaat maar is deze constructie juist bedoeld om te voorkomen dat dit gebeurd. Helaas lukt dit niet altijd