In augustus publiceerde Microsoft een lapmiddel voor de veiligheidslekken in Internet Explorer. Nu blijkt dat ook de patch zelf niet waterdicht is.
De patch MS03-032, die Microsoft op 20 augustus vrijgaf, moest de veiligheidslekken in Internet Explorer dichten. Het gaat meer bepaald om versie 5.01, 5.5 en 6.0 van de webbrowser. Door de zwakke plekken in de browser konden hackers op afstand hun schadelijke code draaien op de binnengedrongen pc’s. Wormvirussen als Nimda, Badtrans en Klez hebben vroeger al van die mogelijkheid gebruikgemaakt.
Het potentiële gevaar blijkt nu niet goed afgewend te zijn door het lapmiddel van Microsoft. Dit wordt gemeld op een online discussieforum rond beveiliging. Volgens de softwarereus zelf zijn hierover nog geen meldingen gekomen van hacker-slachtoffers.
Volgens de leveranciers van beveiligingssoftware – die natuurlijk zelf geen neutrale positie innemen in dit soort discussies – zijn er echter al nieuwe problemen opgedoken als gevolg van de niet-gedichte ‘Object Data’-kwetsbaarheid in Internet Explorer. Een e-mail kan volgens hen nog altijd via Html-code een ongewenst programmaatje installeren op de computer van het slachtoffer. Beveiligingsexperten raden gebruikers van de kwetsbare Explorer-versies aan om de ondersteuning voor Active Scripting uit te schakelen.
Vervelend, maar om het een lapmiddel te noemen is onterecht.
In elk OS zitten wel fouten, Microsoft krijgt alleen overdreven veel negatieve aandacht bij zulke details.
Lapmiddel is niets anders dan de Nederlandse vertaling van Pets ehh Patch 🙂
Heeft microschoft ooit wel iets goed gedaan dan. De ene hoffix komt na de andere. Volgens mij weten ze niet meer hoe ze hun eigen product in elkaar hebben gezet.
Is het de schuld van Microsoft, of is het de schuld van de hackers die op hun achteraf zolderkamertjes proberen in te breken in andermans computers of is het de schuld van de hele maatschappij? Is het Internet niet een perfecte weerspiegeling van onze samenleving geworden? Geweld, sex, onzinnige reclame’s. En dat allemaal naar amerikaans voorbeeld want dat is toch onze voorbeeld maatschappij? Wie het weet mag het zeggen, maar ik denk dat het overdreven is om te stellen dat alleen Microsoft blaam treft. Ik denk dat iedereen een beetje schuldig is aan het Internet fiasco….
Wiens schuld is het als je Auto wordt opengebroken en je radio die je er niet uit hebt gehaald wordt gestolen ? De maatschappij zit zo in elkaar dat de eigenaar van de radio als “fout” wordt aangemerkt, terwijl volgens mijn norm iemand met zijn vingers van een ander zijn spullen moet blijven. Ik leef niet in een droomwerled maar zo zou het toch moeten zijn.
Tuurlijk krijgt Microsoft veel negatieve aandacht bij OS fouten, Het wordt ook door meer dan 80% van de computer gebruikers gebruikt.
Eikels die zich afvragen of Microsoft ooit iets goed doet zijn triest bezig want in elk stuk software zitten fouten. Ook Linux, Unix, whatever is niet perfect.
De teneur van de reacties op dit artikel is ….’.Wat is het toch oneerlijk dat Microsoft wordt aangevallen op haar incompetentie terwijl toch iedereen weet dat alle software gebrekkig is en gebrekkig zal blijven…….’
Vrij vertaald: ‘ We doen zo ons best en dan is het unfair als we worden aangevallen op onze fouten terwijl anderen het niet veel beter doen’ Bedroefend die middelmatigheid !
Details? Ieder virusje levert de wereld 30 miljard dollar schade op!
Eerst denken, dan installeren.