Met de ‘suite’ JD Edwards 5 presenteert de erp-leverancier zich als platformonafhankelijke applicatieleverancier. Op dit moment krijgen open standaarden de volle aandacht. Daarnaast wil men ook andere ontwikkelmethoden te omarmen. Uiteindelijk komt het neer op sneller ontwikkelen met hogere kwaliteit.
|
Nabije toekomst
Voor de nabije toekomst richt het bedrijf zich vooral op open standaarden." Op Java gebaseerde infrastructuren zijn interessant voor ons. Ook html-clients, interoperabiliteit, webdiensten en xml hebben continu mijn aandacht. Het oplossen van integratieproblemen blijft ook altijd iets om in de gaten te houden. Eigenlijk dus alle voor de hand liggende dingen", lacht Madden.
In 1977 richtten Jack Thompson, Dan Gregory en Ed McVaney het softwarebedrijf JD Edwards op in Denver, Colorado. Het bedrijf begon met het ontwerpen van software voor het midden en kleinbedrijf, waarna het zich in de begin jaren ’80 toelegde op software-ontwikkeling voor IBM’s System/38-platform. De omkeer kwam eind jaren ’80 toen JD Edwards begon met de ontwikkeling van zijn World-software voor IBM’s AS/400-lijn en daarmee de leidend applicatiesoftwareleverancier in de markt werd. In juni 1996 werd de World-productlijn opgevolgd door One World, dat platform-onafhankelijke applicaties met een geintegreerde toolset combineerde. |
De software van JD Edwards ondersteunt vrijwel alle platformen, maar als referentieplatform is voor IBM gekozen. "IBM is de marktleider op het gebied van applicatie-infrastructuur. We hebben een productlijn die de IBM Foundation heet. Daarin bundelen we IBM’s portaalserver, de Websphere-applicatieserver en de UDB-database. We ondersteunen ook andere platformen, zoals die van BEA Systems, Oracle en Microsoft, maar die zijn niet geintegreerd in onze software zoals het platform van IBM."
"We blijven in de toekomst de internetarchitectuur ontwikkelen. Momenteel gaan we ook richting de dienstengerichte architectuur. Daarmee kunnen we meer applicaties leveren en flexibeler zijn. We proberen ook andere ontwikkelmethoden te omarmen. We kunnen bijvoorbeeld een andere technologie kopen en die inpassen in onze eigen organisatie. Maar uiteindelijk komt het allemaal neer op het sneller ontwikkelen van meer applicaties met een hogere kwaliteit."< BR>