Devoteam Remain, onderdeel van het Franse Devoteam Group, gaat zelfstandig verder onder de naam Remain. Het nieuwe bestuur, bestaande uit Wim Jongman en Marco Kok, heeft via een management-uitkoop 100 procent van de aandelen in handen.
Remain is een nichespeler op de markt van geautomatiseerd veranderingsbeheer van softwarecomponenten. De beheersoftware is bedoeld voor ontwikkelaars en ondersteunt zaken als distributie- en ontwikkelvraagstukken, componentenbeheer en configuratiemanagement (change management ensoftware lifecycle management), voor met name IBM AS/400-machines (i-Series). Het bekendste product is OMS (Object Management System). Bij het bedrijf uit Nieuwegein werken tien mensen. Overigens blijft de Nederlandse it-beheerspecialist Devoteam Mainland wel deel uitmaken van de Franse automatiseerder.
Remain werd begin jaren negentig opgericht. Het werd later samengevoegd bij it-beheerspecialist Mainland Sequioa, dat in 2001 door de Franse beursgenoteerde automatiseerder Devoteam werd overgenomen. Volgens Marco Kok, die samen met Wim Jongman het management voert bij Remain, bestond er in Parijs weinig affiniteit met de ontwikkelactiviteiten. "Devoteam richt zich toch vooral op beheerdiensten, zoals service- en systemmanagement, beveiliging en Itil. Er bestond geen bereidheid te investeren in nieuwe releases van bijvoorbeeld OMS." Bovendien vond de directie de sterke AS/400-gerichtheid van Remain in strijd met het predikaat ‘product- en infrastructuuronafhankelijk’ dat het zijn dienstverlening opplakt. Parijs besloot uiteindelijk Devoteam Remain te verkopen. Kok (ex-directeur Merrant Nederland) en Jongman (een van de grondleggers van Remain) stelden daarop voor het onderdeel uit te kopen, voor een niet nader bekend gemaakt bedrag.
Kok bestrijdt dat de afstoting van Remain iets te maken heeft met de reorganisatie bij Devoteam. In Nederland werken bijvoorbeeld bij het Mainland-onderdeel nog ‘slechts’ 80 medewerkers. In september 2002 lag dit aantal nog op circa 110. "Remain is altijd winstgevend geweest, zij het de laatste jaren met een marginale groei. Nu we zelfstandig zijn, kunnen we ons ook richten op expansie buiten de Benelux. Zo willen we in Italië beginnen en bestaan er plannen met IBM om op Europees niveau samen te werken."
Volgens Kok is het de bedoeling dat de volgende OMS-versies voor alle platformen bruikbaar zijn. Nu is OMS wel te gebruiken voor Windows NT- en Unix-objecten, maar alleen via het AS/400-platform.