Qface Ict Dienstverleners is failliet verklaard. Curator Rocco Mulder van advocatenkantoor Seunke & Welschen onderzoekt de mogelijkheden van een doorstart.
Om het tij te keren zette detacheerder Qface vorig jaar het mes in de organisatie met zo’n honderdvijftig ontslagen en een nieuwe divisie-indeling. De firma uit Hoofddorp – die zich later terugtrok in Rijswijk – kampte met een sterke terugval aan opdrachten, vooral uit de bancaire sector. De sanering heeft niet mogen baten.
Vorige week trok financier NMB Heller de stekker eruit. Daardoor kon Qface niet meer aan zijn betalingsverplichtingen voldoen. Bovendien trokken daarop de partijen met wie Qface overnamegesprekken voerde, zich terug. Directeur Eelco Orsel vroeg na overleg met de aandeelhouders daarna het faillissement aan. Vandaag heeft de arrondissementsrechtbank in Haarlem hiermee ingestemd.
Orsel heeft in een brief aan het personeel verklaard nog steeds optimistisch te zijn over een doorstart. Curator Mulder onderzoekt de haalbaarheid hiervan. Onduidelijk is nog voor hoeveeel van de circa driehonderd werknemers al ontslag is aangevraagd.
Qface ontstond begin 2001 uit een fusie van de detacheerders Proface en Systems Consultants Nederland en migratiespecialist ASG de Veer. Het bedrijf wierp zich afgelopen jaar nog op als medesponsor van het tennistoernooi Energis Open en voetballub FC Utrecht.
Rik Sanders
Zie ook:‘Qface saneert opnieuw’ in het Computable-archief
Nu hoop ik dat de pensioengelden welke niet afgedragen zijn over 2002 maar wel ingehouden zijn over het salaris van de ex-werknemers en waarover de ex-werknemers belasting hebben betaald uit de failliete boedel door de curatoren alsnog aan de Amerfoortse worden afgedragen zodat eenieder die opnieuw begonnen is zijn zaken kan afhandelen.
Ik (Ex Qface-er, ex OR-lid) kan een ieder die in soortgelijke omstandigheden verkeerd (een slecht lopend bedrijf, reorganisaties die aan de orde zijn, etc.) alleen met klem adviseren om nu al te achterhalen of alle premies en dergelijke zijn afgedragen aan de desbetreffende instanties. Ga niet uit van de mooie blauwe ogen van bestuurders en dergelijke maar vraag van beide zijden een bewijs, zwart op wit! Achteraf gezien verbaasd het me ook dat ik als werknemer ook nooit door De Amersfoortse op de hoogte ben gesteld omtrent achterblijvende premies.
Nu, meer dan één jaar na dato heb ik nog steeds geen bericht van de Amersfoortse ontvangen anders dan op aanvraag van mij. Volgens mij is een verzekeraar dit echter verplicht om door te geven, Je bent als werknemer immers ook contractpartij !!!!
Dus, verkeerd jouw werkgever ook in slecht weer ??? Onderneem actie voor het te laat is en de boel op de fles gaat. Jij kunt dan naar je geld fluiten terwijl je wel keurig je premies hebt betaald, met alle gevolgen van dien en van een kale kip kun je niet plukken.