Microsoft heeft de officiële lanceringsdatum voor de volgende serverversie van zijn besturingssysteem bekendgemaakt. Windows Server 2003 komt op 24 april uit.
Het was al langere tijd bekend dat april de lanceermaand zou zijn voor het nieuwe besturingssysteem, dat tot vorige week nog was getooid met de toevoeging .Net in de naam (https://www.computable.nl/artikels/buitlan3/i0303rvw.htm).
De complete productfamilie omvat verschillende uitvoeringen: Standaard, Advanced en Web Edition. Die laatstgenoemde is een nieuwe variant voor Microsoft en moet het opnemen tegen Linux in de markt voor taakgerichte webservers. Ook volgt er een uitvoering voor ingebedde systemen, en komt er op termijn de zwaarste variant: Datacenter Edition.
Tegelijk met Windows 2003 lanceert Microsoft een nieuwe versie van zijn pakket ontwikkelhulpmiddelen Visual Studio. De leverancier demonstreert dan de .Net 2003-versie om ontwikkelaars te overtuigen van het gemak van het bouwen, inzetten en beheren van complete serveroplossingen op basis van Microsofts software.
Ik moet RKluit gelijk geven. Wij hebben NIETS te danken aan Microsoft!
Wij hebben de keuze uit vele andere producten van andere leveranciers.
Vaak zijn deze producten ook nog eens beter en/of goedkoper. Maar helaas heeft Microsoft de wereld in zijn hand. Begrijp me goed, ik doel niet op alleen op de Open-source producten, want dat brengt inderdaad genoeg andere problemen).
Een favoriet alternatief voor mij, zijn de producten van IBM en Lotus. Voor elk product van Microsoft
hebben zij een ander en vaak nog beter product.
M.a.w. we zijn niet veroordeeld tot Microsoft.
Aan TJVerkerk wil ik nog de raad geven:
OUTSOURCEN die handel!!
Voor IT-Outsourcings partners zijn de problemen die jij noemt peanuts.
Zij hebben veel meer know-how om sneller te migreren naar nieuwe produkten. Bovendien kunnen zij dat veel goedkoper doen (dit is nl. de core-business van deze IT-bedrijven!)
Wat ik nog wil toevoegen op de reactie van de heer Verkerk is dat een bedrijf in beweging moet blijven en zichzelf moet blijven ontwikkelen. De IT is bij de meeste bedrijven een ondersteunend onderdeel van de eigenlijke bedrijfsprocessen. Als een bedrijf in korte perioden zijn omgeving zodanig moet aanpassen dat dat grote investeringen met zich meebrengt met name voor de IT omgeving, gaat dat ten kosten van de eigenlijke bedrijfsprocessen. Als er gekozen is voor een bepaald platform, wil een bedrijf daar een bepaald aantal jaren mee vooruit. Maar als in deze tempo het platform veranderd, waarbij het nodig is dat je de meeste bedrijfsapplicaties moet gaan vervangen omdat de nieuwe applicaties die je wilt gaan invoeren niet meer compatible zijn met de “oudere” versies, gaat het eigenlijke rendement van een bedrijf erg hard achteruit door dit soort veranderingen. De detacheringswereld is hier natuurlijk blij mee, want zij hebben de zogenaamde kennis om een overgang goed uit te kunnen voeren. Alhoewel ik mijn twijfels het over het grote gedeelte van dit soort werknemeners, die zich erg goedkoop voor een auto en een GSM hebben laten omkopen. Hiermee wil ik overigens niet aangeven dat er geen goed gedetacheerd personeel is, integendeel hier zitten zeer goed experts tussen.
Waar het op neer komt is dat een platform zoals UNIX, VMS of Novell een langer levensduur heeft (of heeft gehad) en dat er bij MS nog een hoop aan de weg wordt getimmerd en dat het voor de consument erg ondoorzichtig is wat de lange termijnplannen van MS zullen zijn om zijn bedrijfsprocessen hier stabiel op in te kunnen richten.
Vraag aan de heer RChotoe:
Begrijp ik hieruit dat u niet het verschil kent tussen detacheren en outsourcen?
U bent waarschijnlijk niet in de IT actief???
Beste Peter,
Het feit dat jij het verschil weet tussen outsourcen en detacheren maakt jou wellicht een hele goed IT-er.
Feit is dat je zaken buiten de deur moet brengen. En de vraag is maar of bedrijven hierop zitten te wachten.
is in het kader van de planning van evt. migratie-inspanningen nu duidelijkheid over de enige echte datum waarop support van NT-server stopt?