Worldcom is momenteel bezig met een verdere herziening van zijn financiële resultaten, die het al bekende ‘gat’ van zeven miljard dollar mogelijk nog groter maakt.
De Amerikaanse zakenkrantThe Wall Street Journal beroept zich op naar eigen zeggen betrouwbare bronnen als ze meldt dat Worldcom vandaag de Securities and Exchange Commission (SEC) op de hoogte zal brengen van extra boekhoudproblemen ter waarde van twee miljard dollar. Daarmee zou het totaalbedrag aan mogelijke malversaties zo’n negen miljard dollar bedragen.
Een deel van dat extra gat is waarschijnlijk terug te voeren op verkeerd genoteerde afschrijvingen op activa en een ander deel is gerelateerd aan de consolidatie van buitenlandse dochters. Opmerkelijk is bovendien dat niemand durft te zeggen dat de nu geconstateerde negen miljard dollar ook het ‘eindbedrag’ zal zijn van het minitieuze onderzoek van de Worldcom-boeken. Het schandaal is nu al met afstand het allergrootste uit de economische geschiedenis.
UUnet / NLnet, is de ”Back-Bone” van Nederlands Internet voorzieningen, (de ruggegraat)
en is een directe dochter onderneming van Worldcom….
–
En dan die suffe Nederlanders zich maar druk maken om KPNQwest, dat die stopten te bestaan.
–
Wat als NLnet / UUnet er niet meer is (Worldcom), wie neemt dan de ”Internet Back-Bone” voor Nederland waar….???
–
KPN ?? (grapje)
Het lijkt dat iedereen denkt dat er maar 2 backbone providers zijn: KPNQwest en UUnet, nee dus. Cap Gemini voorspelde dat als KPNQwest zou omvallen er ongeveer 28% van het internet verkeer niet meer zou doorkomen en nu met UUnet nog grotere getallen. Dit klopt dus helemaal niet. Ze zouden hebben gewild zoveel verkeer af te handelen.
Er zijn wereldwijd een beperkt aantal grote (Tier 1) backbone providers: o.a. Sprint, Cable & Wireless, MFN/Abovenet, Telia, AT&T, Genuity, Level 3 etc. en die verzorgen allemaal internetverkeer. Maar daarnaast heb je de zogenaamde Internet Exchanges (AMS-IX in Amsterdam) en over de hele wereld en daar wordt ook verkeer afgehandeld.
Het is wel zo dat een partij als UUnet een heel groot bereik heeft en voor wat exotische bestemmingen bij het wegvallen van UUnet het wat trager gaat, maar verbinding krijg je.
Naast de mogelijkheid van de fysieke aansluiting moet je de andere partij ook weten te vinden. Een hoop “(private) peer” overeenkomsten gaan verloren en de vraag is of je het gewenste adres nog wel kan vinden/bereiken als ze UUnet er met een klap uittrekken. Je kan dit lezen als het zoeken naar een adres, zonder stratenboek. Gelukkig is iedereen wel zo slim om tijdig nieuwe peer-overeenkomsten af te sluiten en de belangrijke netwerkdelen te verdelen over meerdere partijen, zodat je niet afhankelijk bent van een operator.