De Amsterdamse rechtbank heeft het herstructureringsplan van het in surséance verkerende telecombedrijf Versatel goedgekeurd, waardoor het einde van de surséance binnenkort een feit is.
Op 27 september wordt de uitspraak namelijk definitief en bindend, na het verstrijken van de beroepstermijn. Begin deze maand stemde een groot aantal schuldeisers in met het plan om hun leningen om te zetten in aandelen Versatel. Ook werd het plan op 6 september bekrachtigd door een Amerikaanse rechtbank.
Het plan voorziet er in dat circa 1,7 miljard euro aan Versatel-obligaties worden omgewisseld voor cash en ongeveer 80 procent van Versatels aandelen. Versatels bestaande aandeelhouders zullen zo’n 20 procent van het bedrijf blijven bezitten en ontvangenwarrants om tot circa 4 procent van Versatels aandelen te kunnen kopen.
Ruim 99,9 procent van de crediteuren, die gezamenlijk ruim 85 procent van Versatels totale schuld van 1,7 miljard euro bezitten, stemden voor het plan. Dat gebeurde tijdens een crediteurenvergadering, die op 9 september plaatsvond bij de rechtbank in Amsterdam.