Detacheringsbedrijven zoeken in de twist tussen CMG en de vakbonden een mogelijkheid af te komen van overtollige bankzitters. De uitzendbranche voorspelt dat de detacheerders rekening moeten houden met veranderingen van bijvoorbeeld salarissen en verzekeringen.
De ict-bedrijven bezig met een reorganisatie hopen dat de ontslagvergunning van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI, het voormalig arbeidsbureau) hen van overtollige medewerkers afhelpt. Zo onderzoekt detacheerder Syntegra of de interpretatie van de regelingen voor uitzendkrachten toe te passen is bij de huidige reorganisatie. Volgens directeur Rob Pols heeft hij dit met de ondernemingsraad besproken. "Het is een extra mogelijkheid om kosten te reduceren."
Alle ict-bedrijven volgen de juridische verwikkelingen. Inter Access bijvoorbeeld kijkt niet met andere ogen naar de arbeidscontracten. Woordvoerder René van der Kolk: "We houden het zoals het is. Veranderen zou niet netjes zijn."
Kijk voor een uitgebreid artikel in deComputable van 30 augustus 2002.
Aan alle CMG’ers: Kijk eens op http://www.source.nl voor een passende oplossing
“We houden het zoals het is. Veranderen zou niet netjes zijn.”
Welkom in 2002.
Zodra Mammon wordt gespot vallen wij voor dit hogere principe in aanbieding neder en brengen wij onze offers in de vorm van ontslagen en salarisinkrimping.
Netjes levert immers op korte termijn niks op.
Ik haat detacheringsbedrijven. Eerst lokken ze mensen. Achteraf worden deze mensen gedumpt. Een schande!
Ja Bill dat is het verschil met andere bedrijven he, die lokken geen mensen. Daar lopen ze langs de fabriekspoort om zich aan te melden. En als het slecht gaat dan wordt daar niemand ontslagen!!
Wordt is wakker ajb!!