De stichting Customer Support KPNQwest stopt vanavond haar steun aan het netwerk van KPNQwest.
De stichting werd ruim zes weken geleden door KPN en een aantal partners in het leven geroepen om het netwerk van de joint venture, in het belang van de gebruikers, draaiende te houden. Maar inmiddels heeft het overgrote deel van de voormalige KPNQwest-klanten alternatieve verbindingsmogelijkheden gevonden. Daarnaast is inmiddels een aantal delen van het netwerk verkocht. Daardoor is het verkeer over het netwerk sterk teruggelopen en is er volgens de KPN-stichting geen reden meer de steun aan het netwerk voort te zetten.
Intussen is KPN nogal verbolgen over het uitblijven van een ‘positieve reactie’ van curatoren en banken op zijn eerder gedane bod op delen van het KPNQwest-netwerk. Daarbij gaat het om de ringen 1, 2 en 3. Het telecomconcern zou voor deze delen twintig miljoen euro over hebben. In een reactie zegt KPN ‘het te betreuren dat dit bod niet tot resultaten heeft geleid, omdat het netwerk in bedrijf zijnde een aanzienlijk hogere waarde heeft dan een niet-operationeel netwerk.’
KPN zegt overigens niet te weten of het besluit van de stichting de steun te stoppen, leidt tot een sluiting van het netwerk. "Dat hangt nu af van de curatoren en de banken."
Een van de andere bieders op het netwerk, het Zweedse Telia dat eerder al voor drie miljoen euro het Franse deel opeiste, pleit voor een veiling van de overgebleven netwerkonderdelen van KPNQwest. Maar de curatoren willen volgens Het Financieele Dagbald toch eerst het bod van KPN nader bekijken. "Pas als zeker is dat een transactie met KPN niet doorgaat, gaan we in kleinere stukjes verkopen", aldus curator Eddy Meijer. Telia heeft interesse in het Nederlandse en Belgische deel van het netwerk.