Tulip moest over 2001 en verlies incasseren van 15,5 miljoen euro, een derde minder dan het verlies van 24,6 miljoen euro over 2000.
De omzet volgde een omgekeerde trend. Deze daalde van 113 miljoen euro over 2000 naar 92 miljoen euro over 2001. Tulip wijt de terugval aan "de ongunstige marktomstandigheden", en dan in het bijzonder in de tweede helft van het jaar. "Met name de druk op de marges in de ict-markt was in de tweede helft van het jaar groot. Een absolute daling van de omvang van de b2b-markt in Europa vergeleken met een jaar eerder, heeft de resultaten negatief beïnvloed. Ook late leveringen van P4-processoren van Intel en componenten uit Taiwan hebben bijgedragen aan het omzetverlies." Door deze logistieke problemen had Tulip eind 2001 volgens eigen zeggen drie miljoen euro aan opdrachten uitstaan die niet meer konden worden uitgeleverd.
Dankzij de nodige reorganisaties heeft Tulip ondanks een lagere omzet, de verliezen binnen de perken weten te houden. Voorts gaat Tulip het eigen vermogen versterken door het plaatsen van tien miljoen nieuwe aandelen bij grootaandeelhouder Begemann. Daardoor wordt het aandelenkapitaal met 10 procent uitgebreid, hetgeen het eigen vermogen opschroeft naar 2,9 miljoen euro. Eind 2001 was dat nog 1,2 miljoen euro, minder dan de helft van het geplaatste aandelenkapitaal.
Tulip is nog steeds verwikkeld in een octrooizaak met de Amerikaanse computerproducent Dell. Het octrooi is volgens het Nederlandse computerbedrijf van toepassing op een moederbord en eenrisercard die computerbedrijven in staat stellen ‘op specifieke manieren zowel PCI- als ISA-cards aan te sluiten’. Mocht Tulip deze zaak winnen dan zou dit de onderneming minimaal zeven miljard dollar op kunnen leveren. In dat geval wordt het vermogen van het bedrijf versterkt en de netto-opbrengst aan de aandeelhouders uitgekeerd.
Over de toekomst blijft Tulip uiterst mistig. Vanwege de onzekere marktomstandigheden wil het bedrijf geen verwachting uitspreken over 2002.