Het basissalaris van de drie topmanagers van UPC ging over 2001 met tien tot dertien procent omhoog, ondanks het dreigend bankroet van de kabelaar.
Amerikaanse topbestuurders trekken zich als het om salaris gaat weinig aan van de malaise in de ict-sector. Dat bleek eerder deze week al uit de Forbes-500-beloningsranglijst en dat bleek gisteren weer uit de beloningsrapportage van UPC.
M. Schneider, tot vorig jaar september bestuursvoorzitter van UPC, ontving over het afgelopen jaar ruim 621.000 euro. Zijn opvolger, J. Riordan, incasseerde ruim 582.000 euro en financieel directeur C. Bracken streek ruim 483.000 euro op.
De gegevens zijn afkomstig uit de schriftelijke rapportage die UPC bij de Amerikaanse beurswaakhond Sec heeft gedeponeerd. Daaruit komt volgens het ANP ook naar voren dat ceo Riordan in totaal 9,3 miljoen dollar heeft geleend. Deze leningen zijn hem verstrekt om te kunnen voldoen aan persoonlijke verplichtingen ‘in relatie tot de verkoop van aandelen UGC (het moederbedrijf van UPC) of UPC’.
UPC leed over het afgelopen jaar vergeleken met het jaar ervoor een dubbel zo groot verlies: 4,4 miljard euro. Het bedrijf heeft onlangs erkend dat een bankroet geen ondenkbare toekomst is.
Het is dan ook een bijzonder knappe prestatie dat UPC nog steeds overeind staat. Dan maakt die ruime 1,5 miljoen aan salaris Eurootjes op 4,4 MILJARD (!!!) Euro verlies ook weinig meer uit.
Co.
Ik zou graag zien dat dit soort salaris-ontwikkelingen zich ook voor zouden doen in de voetballerij.Dan zou ik er wel voor zorgen dat we 8 Mei gingen verliezen in plaats van de nu haast wel zekere winst.
8 Mei, De Finale…………..U kijkt toch ook ?
Dat upc nog overeind staat, zal mede komen doordat upc, ondanks het administratieve wanbeleid nog steeds geen bezoek van de FIOD heeft gehad en dat daar “blinde” accountants schijnen rond te dolen. Ik zou in dit geval als topman mezelf ook maar flink bedeeld hebben: het is immers toch al een zootje, dus kan dat er echt nog wel bij.