Wie een e-mail ontvangt met waarschuwingen en de gouden tip om de file sulfnbk.exe te verwijderen, kan daar beter geen gehoor aan geven.
Het virus, dat voor het eerst opdook in Brazilië, bestaat namelijk niet; het is een zogenoemde hoax (en is dus inderdaad onzichtbaar voor anti-virus software). Toch hebben veel gebruikers, licht paranoïde geworden door alle virussen van de afgelopen tijd, het bestand al van hun harde schijf verwijderd.
Sulfnbk.exe is echter een onderdeel van het Windows-besturingssysteem en zorgt ervoor dat de computer afkortingen van langere bestandsnamen als zodanig kan herkennen. Voor doorsnee computergebruik kan sulfnbk.exe overigens best gemist worden.
Symantec, een leverancier van antivirus software, heeft een speciale webpagina gemaakt over sulfnbk.exe (http://www.symantec.com/avcenter/venc/data/sulfnbk.exe.warning.html), met daarop onder meer een manier om de file terug te halen. Symantec biedt op zijn site ook een lijst met nog veel meer nepvirussen (http://www.symantec.com/avcenter/hoax.html), als naslagwerk voor mensen die willen controleren of een verdacht aandoende waarschuwing al niet eerder tot nodeloze paniek heeft geleid. Ook concurrent Panda heeft een archief van geslaagde en minder geslaagde email-grappen in omloop:http://www.pandasoftware.com/library/Hoax.htm.