Hoewel ze al maanden vruchteloos onderhandelen over de waarde van de aandelen, wil AT&T nog steeds zijn aandeel in Time Warner Entertainment verkopen.
AT&T is de nummer 1 in de VS in langeafstandstelefonie en kabeltelevisie, maar wil af van zijn aandelen in Time Warner (25%), dat gaat fuseren met America On Line. Het nieuwe concern AOL Time Warner krijgt daarvoor een voorkeursbehandeling, maar de partijen liggen nog altijd ver uit elkaar.
Aanvankelijk wilde AT&T 20 miljard dollar voor de aandelen hebben en wilde Time Warner er maar vijf miljard voor geven. De meeste analisten verwachten dat de 2 partijen elkaar zouden moeten kunnen vinden op een bedrag van 9 tot 10 miljard dollar.
AT&T zit in een lastig parket. Toen de telecomgigant vorig jaar Mediaone kocht, moest het de Amerikaanse mededingsautoriteiten beloven het aandeel in Time Warner van de hand te doen. Om aan die verplichting te kunnen voldoen, moet AT&T nu snel tot zaken komen. Lukt dat niet met Time Warner zelf, dan kan AT&T in theorie de aandelen ook aan een derde partij verkopen. Het probleem is alleen dat die derde partij er momenteel niet is en analisten geloven ook niet dat die er op korte termijn komt.
Wat het allemaal nog eens lastiger maakt, is dat AT&T zich voorbereidt op een opsplitsing in vier verschillende bedrijven en bovendien ook nog eens kampt met een niet geringe schuld van 46 miljard dollar. Mede om die reden besloot AT&T eerder al om voor in totaal 3,55 mljard dollar aandelen te verkopen in Japan Telecom en kabelnetwerken in 4 Amerikaanse staten.
De verkoop van het aandeel in Time Warner Entertainment zou de schuld pas echt een stuk terugbrengen en zo de startpositie voor de 4 nieuwe bedrijven een stuk vergemakkelijken.