Voor Versatel is de Umts-veiling niet voorbij. De telecomaanbieder heeft elf bezwaarschriften lopen, en hoopt nog steeds op een licentie.
vice president legal and regulatory affairs, over de veiling, toezichthouders en de liberalisering van de Nederlandse markt. De topman vindt dat de overheid een onafhankelijke partij zou moeten zijn en de industrie moeten steunen. Ook het aantal te veilen frequenties deugt niet. Het ministerie van Verkeer & Waterstaat stelde vijf frequenties beschikbaar, terwijl er ook vijf mobiele GSM-aanbieders actief zijn. Om een frequentie te bemachtigen moest een van de zittende partijen opzij geduwd worden. Wanneer Versatel tot het eind zou meebieden, zou dat de prijs fors opdrijven.
De dreigbrief van Telfort aan Versatel vindt de topman geen stijl. Versatel wilde in de eerste plaats een Umts-licentie, om op een goede manier toegang te krijgen tot de mobiele markt. "We hebben al moeite genoeg om de koperlijnen, die we bij anderen huren, goed geprijsd te krijgen. Bij mobiele verbindingen zal dat nog veel moeilijker zijn." Het was volgens Versatel de bedoeling om een volledig frequentieblok te kopen, om vervolgens driekwart weer te verkopen aan partners in een gezamenlijk netwerkbedrijf.
Door de gang van zaken bij de veiling is de situatie precies omgekeerd. Nu zoekt Versatel naar aansluiting bij een van de kopers.