De race tussen de kandidaten voor het Amerikaanse presidentschap is inmiddels ook een race tussen Bush en Gore om het hoogste hightech-gehalte geworden.
Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het internetst van het land. Was de partijconventie waarop de Republikeinen George Bush aanprezen als de beste man om de VS vanaf november te gaan leiden al een demonstratie van wat moderne communicatiemiddelen vermogen, de Democraten lijken bij de presentatie van Al Gore te willen benadrukken dat h�n kandidaat pas écht wat met de nieuwe technologie heeft.
Er staan in de conventiezaal in Los Angeles 56 iMacs, waarmee de stemmen voor Gore voor iedereen zijn bij te houden. Nodig is het natuurlijk niet, maar de frivole Apple’s benadrukken dathightech hier regeert. Zonnepanelen leveren 15 procent van de energie die deze conventie verslindt, een plusje voor Gore die een reputatie als milieuman heeft hoog te houden. Websites houden de bezoekers en andere belangstellenden op de hoogte van wat er gebeurt en nog gaat gebeuren. De wagens waarin de hoge heren zich verplaatsen zijn voorzien van GPS, zodat ze onmogelijk kunnen verdwalen. Tweeweg-pagers zorgen voor een verbinding van het leger aanwezige journalisten met hun thuisbasis en omgekeerd.
"Wat jullie hier zien is de toekomst van de Amerikaanse politiek", aldus woordvoerder Peter Ragone. Meer en meer zullen via Internet kiezers en gekozenen direct met elkaar in contact komen, voorspelt hij. Zelfs de nominatie van Gore, de vice-president die graag president wil worden, loopt via Internet. De gedelegeerden van de verschillende staten zullen via een klik van de muis aangeven dat zij Gore willen als opvolger van de Democraat Bill Clinton, die na twee termijnen in november definitief afscheid neemt van het Witte Huis. "Het is symbolisch", zegt Ragone. "We willen er onze verbondenheid aan Internet mee onderstrepen."
Bijna ironisch is dat het Amerikaanse softwarebedrijf bij uitstek, Microsoft, hoopt dat de Republikein Bush in november als winnaar uit de bus komt. Rechter Jackson veroordeelde Microsoft eerder dit jaar tot een opsplitsing omdat het softwarebedrijf zijn vrijwel monopoliepositie met Windows heeft misbruikt. Bush heeft zich herhaaldelijk zeer positief uitgelaten over Microsoft. Het bedrijf heeft behoorlijk wat geld in diens campagne gestoken in de hoop dat met hem in het Witte Huis de soep voor Microsoft niet zo heet wordt gegeten als hij in mei is opgediend.