Gedupeerde World Online-beleggers kunnen voor negentig gulden per jaar lid worden van de Vereniging voor Effectenbezitters (VEB), waarmee ze meteen voor rechtsbijstand in aanmerking komen. De drie andere partijen die hebben aangekondigd juridische stappen tegen World Online (WOL) te zullen ondernemen, vragen meer geld voor rechtsbijstand.
Advocaten Spong en Hammerstein vragen per belegger driehonderd gulden, afhankelijk van het aantal aandelen. De driehonderd gulden geldt als een eerste termijn. In een later stadium worden pas de totale proceskosten in kaart gebracht. De uiteindelijke rekening voor de claimanten is afhankelijk van het aantal gedupeerden dat zich bij de zaak aansluit, aldus de advocaten.
Hammerstein en Spong klagen, behalve World Online, emissiebegeleiders ABN Amro en Goldman Sachs aan, alsmede voormalig WOL-topvrouw Nina Brink. Zij eisen dat beleggers hun aandelen kunnen inleveren tegen de oorspronkelijke koers van 43 euro. Ook willen de advocaten meer informatie. Bij ABN Amro is het verzoek neergelegd om op korte termijn inzage te krijgen in het volledige boekenonderzoek naar de beursgang van World Online.
De Haan heeft nog geen tarieven vastgesteld, maar de bedragen zullen niet veel afwijken van die van Spong en Hammerstein. Advocaat van der Groen zal om een voorschot van honderd tot duizend gulden vragen, wederom afhankelijk van het aantal aandelen. Van der Groen heeft al een kort geding aangespannen tegen WOL, Nina Brink en ABN Amro. Dit zal op 15 mei dienen. Hij hoopt op deze manier meer informatie over de beursgang van het Internet-bedrijf te verkrijgen. Van der Goen vertegenwoordigt circa driehonderd gedupeerde beleggers.