De vorig jaar bijgelegde onmin tussen werkstationfabrikant Intergraph en processorproducent Intel laait weer op. Intergraph stapt uit de PC-markt en ontslaat ongeveer 200 werknemers. De oorzaak hiervan zou Intel zijn.
Intergraph beschuldigt dat bedrijf ervan zich niet te houden aan het oordeel dat een Amerikaanse federale rechtbank vorig jaar velde in de langlopende rechtszaak tussen de twee firma’s. Intel onthield Intergraph van technische informatie over zijn Pentium-chips omdat die onderneming weigerde informatie vrij te geven over zijn zware Clipper-processoren.
Uiteindelijk besliste de rechter in april vorig jaar dat Intel verplicht was Intergraph te behandelen als een gewone PC-fabrikant. De leverancier van grafische werkstations heeft woensdag een nieuwe aanklacht tegen Intel ingediend, deze keer wegens het schenden van een gerechtelijke uitspraak. Deze nieuwe zaak komt in juni 2000 voor de rechter.
Woordvoerders van Intel stellen dat de chipfabrikant het eerdere oordeel van de rechter naleeft, zowel naar de letter als naar de geest. Intergraph-president James Meadlock stelt echter dat Intel niet voldoende gegevens heeft verstrekt over zijn nieuwe Pentium III Xeon-processoren. Dit zou Intergraph reeds enkele overeenkomsten met een waarde van meerdere miljoenen dollars hebben gekost.