Internoc wil Titan Technology uit Haarlem overnemen. De onderneming, waar Willem Smit op de achtergrond de regie voert, heeft hiervoor een kleine vijftig miljoen gulden over. Dat is veel geld voor een detacheringsbedrijf met een omzet van dertig miljoen gulden en een winst van ongeveer drie miljoen.
Titan, dat 175 medewerkers heeft, moet Internoc helpen aan personeel en omzet. Beide zijn nodig om de hoog opgeschroefde verwachtingen te kunnen waarmaken. Internoc heeft de omzet van Titan echter hard nodig om de omzetdoelstellingen voor 1998 alleen al te halen. Voor dit jaar mikt het op een omzet van 55 miljoen gulden. Voor 1999 geldt een omzetdoelstelling van 142 miljoen gulden.
In potentie is er een grote markt voor uitbesteding van netwerk-beheer, de hoofdactiviteit van Internoc. Het binnenhalen van klanten gaat echter niet van een leien dakje, aangezien de concurrentie onder ondernemingen die in uitbesteding zijn gespecialiseerd in hevigheid toeneemt. Marktleider EDS probeert met een agressief prijsbeleid zijn vooraanstaande positie te behouden. Daarnaast zijn CSC, IBM-dochter Issc en MCI Systemhouse grote marktpartijen.
Internoc kan moeilijk de concurrentie met deze krachtige dienstenaanbieders aangaan. Daarom concentreert de Hoofddorpse onderneming zich op netwerkmanagement. Het blijkt echter acht tot twaalf maanden te duren voordat een klant weet aan wie hij een contract voor uitbesteding van dit werk gunt. Als hij al heeft besloten voor uitbesteding te kiezen, is deze periode wat korter.
Reputatie
Internoc loopt telkens aan tegen het probleem dat klanten niet snel durven te beslissen. Daar komt nog bij dat de reputatie van Willem Smit (ex-Datex, ex-Newtron), die bij Internoc een grotere rol speelt dan gebruikelijk is voor een commissaris, sommige potentiële opdrachtgevers terughoudend maakt. Verder moeten sommige personeelsleden nogal wennen aan de sfeer en werkwijze bij het bedrijf.
Ook het management wisselt nogal eens. Als eerste werd 1,5 jaar geleden Internoc Nederland-directeur Bosman op non-actief gesteld. Nu heeft de ceo van Internoc Holding, Rolf de Witt Huberts, zijn taak tijdelijk neergelegd. Volgens het persbericht gebeurde dit wegens gezondheidsredenen. Als interim-ceo is drs H. Winkel benoemd, die voorheen werkte als algemeen directeur van Info’Products Europe, een divisie van de Koninklijke KNP BT.
Hans van Riet is door Internoc Nederland benoemd tot technisch directeur. Hij krijgt de verantwoordelijkheid voor de technische aspecten van het Network Operating Center te Hoofddorp. Van Riet was daarvoor service manager bij A-line. Wim Loof wordt directeur van Internoc Consultants. Hij was eerder directeur bij Smart Groep.