"Wij gaan volledig voor Microsoft", aldus Saverio Merlo, marketingdirecteur van Boole & Babbage. De nieuwe Explorer productlijn van de leverancier van beheergereedschappen voor heterogene IT-infrastructuren, zit vol Microsoft-technologie. De console vanwaar het beheer plaatsvindt, draait niet meer op Unix, maar op NT. De architectuur is verder gebaseerd op het Common Object Model (Com).
Volgens Merlo is de concurrerende Corba-standaard (Common Object Request Broker Architecture) teveel op Unix gebaseerd en ligt de nadruk te weinig op communicatie tussen systemen: "Corba is duidelijk op de terugweg." Boole & Babbage meent op Com gebaseerde technologie superieur is aan Corba. Daarnaast is een belangrijk voordeel dat er maar één NT bestaat, terwijl er meerdere Unix-dialecten bestaan. Het telkens aanpassen van software voor alle Unix-smaken bevalt het softwarebedrijf niet langer. De object-georiënteerde architectuur staat overigens wel toe dat de nieuwe Explorer-producten samen met de ‘oude’ Unix-producten gebruikt kunnen worden.
Boole & Babbage behaalt 45 procent van zijn omzet van 195 miljoen dollar in Europa en 37 procent in de Verenigde Staten. Producten voor Windows NT zijn steeds belangrijker voor de omzet.
Thermostaat
Boole & Babbage typeert zijn eigen software als gebruiksvriendelijk. "Systeemeisen moet je in zakelijke termen kunnen stellen. Het beheersysteem moet reageren als een thermostaat", meent Merlo. Het hoge dienstenniveau, dat Boole & Babbage claimt te leveren, komt vooral tot uitdrukking in het feit dat er bij de installatie weinig code geschreven hoeft te worden: "Onze aanpak is vergelijkbaar met de intelligente agenten van Candle, maar daarvoor zijn veel meer scripts nodig."
In tegenstelling tot andere bedrijven die zich meer op Windows NT richten, is Boole & Babbage niet van plan zijn verkoopmodel aan te passen. Het eerder genoemde Candle wil de NT-markt meer via het indirecte kanaal bewerken. Volgens Merlo blijven de beslissers binnen klantenorganisaties dezelfde als voorheen en hoeft hij dus niet op zoek naar partners op dit gebied – ondanks het feit dat partners de software wel vaak implementeren.
Grote klanten voor Boole & Babbage in Nederland zijn Ahold, V&D en Aegon. Merlo liet verder weten dat in Nederland Shell en de PTT potentiële klanten zijn waarmee gepraat wordt.