Bij de opening van het academisch jaar 2013-2014 heeft Nyenrode Business Universiteit een eredoctoraat toegekend aan Natarajan Chandrasekaran (Chandra), de topman van het Indiase ict-offshoreconcern Tata Consultancy Services (TCS). De universiteit gaf Chandra de titel 'doctor honoris causa' als blijk van waardering voor zijn zakelijke en maatschappelijke inspanningen, waarbij hij zich sterk maakt om waarde te creëren voor het wereldwijde bedrijfsleven, TCS en lokale gemeenschappen.
Volgens Désirée van Gorp, professor ‘International Business Strategy’ van de Nyenrode Business Universiteit is Chandrasekaran een inspirator voor het mondiale bedrijfsleven. ‘Zijn prestaties als ondernemer en zakelijk leider zijn wereldwijd van grote economische en maatschappelijke betekenis. Hij is een krachtig pleitbezorger van maatschappelijke betrokkenheid van bedrijven, wat ook tot uiting komt in het doordachte duurzaamheidsprogramma van TCS. Dat programma richt zich vooral op onderwijs, milieu en menselijk welzijn.’
Erkenning
TCS werkt in de Verenigde Staten en Europa samen met diverse academische instellingen. In Nederland zijn er samenwerkingsverbanden met Nyenrode Business University en Rotterdam School of Management voor onderzoek en bedrijfsbezoeken van studenten in India. Sommigen van hen blijven vervolgens bij TCS hangen.
Chandra ontving eerder de Frans Banninck Coqc-penning van de stad Amsterdam als blijk van erkenning van zijn inspanningen om de handels- en economische relaties tussen Amsterdam en India te bevorderen.
TCS (omzet: ruim 11,6 miljard dollar; 277.000 medewerkers) is sinds 1992 in Nederland aanwezig. Inmiddels telt de automatiseerder hier zo’n 2500 medewerkers en een klantenkring met onder meer grote ondernemingen als ABN Amro, Royal Haskoning, ING, KLM en NXP Semiconductors.
Onbegrijpelijk dat deze man zonodig een eredoctoraat moet krijgen.
De enige verdienste is dat hij de Europese IT markt kapot maakt, door te concureren met lage tarieven en slechte kwaliteit. Waarom vertrouwen grote bedrijven hun meest belangrijke gegevens en meest kritisce processen toe aan een derde wereld land. Een land waar vrouwen worden behandeld als grof vuil. Een land dat eigenlijk nog in de middeleeuwen zit. Elk weldenkend mens zou niet eens over nadenken om zaken te doen, met dit leugenachtige volk. Maar om ze dan ook nog eens te eren, voor deze wanprestaties en het kapot maken van onze Europese sector is wel een zeer grote minachting voor Nederland.