Internetbedrijf Google opent een winkel voor zakelijke online applicaties. Gebruikers van Google Apps Premier, Standaard en de Educatieversie kunnen in de winkel online applicaties kopen van andere aanbieders dan Google. Volgens het internetbedrijf zijn de aangeboden applicaties makkelijk te integreren met de bestaande Google Apps.
De applicaties die aangeboden worden in de online winkel, gebruiken open standaarden, zoals OpenID en OAuth. ‘Met Google Apps Marketplace is het web het platform en kunnen klanten applicaties eenvoudig integreren met Google Apps. Ook profiteren klanten van een groter aanbod van applicaties', zegt manager Google-Benelux, Erik de Muinck Keizer.
Het beheer van de applicaties gebeurt via het configuratiescherm van Google Apps. ‘Bedrijven hoeven zich geen zorgen meer te maken over software-updates, verschillende inlognamen en wachtwoorden, of het handmatig aanpassen van individuele systemen', aldus het internetbedrijf.
Ontwikkelaars
Software-ontwikkelaars kunnen hun applicatie toevoegen aan de online winkel. Ze moeten daarvoor eenmalig honderd dollar inleggen. Voorwaarden is dat de applicatie een Google application programming interface (API) gebruikt, zodat de software gemakkelijk te koppelen is met andere programma's uit de winkel. Daarnaast moet de applicatie voldoen aan de merkvoorwaarden van Google. Volgens het internetbedrijf krijgt een aanbieder van software op deze manier toegang tot 25 miljoen potentiële gebruikers.
De winkel bevat nu zo'n dertig applicaties. Dat zijn voornamelijk kantoorapplicaties, bijvoorbeeld crm-software of software voor projectmanagement. De Nederlandse BPM-leverancier Cordys biedt bijvoorbeeld workflowsoftware aan via de online winkel. Met deze software kunnen gebruikers hun processen automatiseren.
Daarnaast kunnen klanten via de winkel ook aankloppen bij bedrijven die diensten leveren bij Google-applicaties. Een voorbeeld is een aanbieder van trainingen.
Google in ook inzage krijgen in jouw bedrijfscijfers.
Heel slim om dan een webwinkel bouwpakket aan te bieden, kunnen ze meteen meekijken met je omzetcijfers en die weer doorverkopen aan de hoogst biedende
Voordat je hier aan begint, eerst effu “de voorwaarden” lezen mensen, want Google neemt het niet zo nauw met de privacy van haar klanten
“Als je wilt dat niemand het weet, doe het dan niet”
http://www.zdnet.be/news/110816/google-vindt-privacy-iets-voor-misdadigers/?utm_source=standaard&utm_medium=newsmlfeed&utm_campaign=daily_news
@RV: Google BESTAAT van het doorverkopen van de privacy van haar ‘klanten’. Waar dacht je anders dat een bedrijf dat het gros van zijn diensten ‘gratis’ aanbiedt beursgenoteerd van kon raken?
De vraag is dan ook OF je er mee zit. Zo ja, dan moet je Google mijden als de pest en net als alle andere ‘gratis’ aanbieders. Van de wind kan immers niemand leven…
@RON: Ja zo kun je het ook bekijken Ron.
Groot worden als “predator” van alle data die jou organisatie gratis worden aangeleverd door de massa’s nog onwetende bezoekers van hun diensten
Eigenlijk best een bijdehand businessmodel dat Google
Andere mensen afhankelijk laten worden door verstrekking van je “gratis” aangeboden diensten en zelf de centen opstrijken. De enige prijs die je betaald is het totaal opgeven van je privacy… handig.. heel handig..
“Zo ja, dan moet je Google mijden als de pest”
Jammer genoeg krijgt Google – doordat andere noe onbewuste mensen hier nog steeds in blijven tuinen – een steeds groter marktaandeel t.o.v. andere aanbieders
Het gehele internet is bijna “vergoogled” dus welke keuze gaat er – aan het einde van de rit – nog overblijven voor mensen die niet “verGoogled” kunnen worden???